На изток слънце, облаци и гръмотевици на запад

Максималните температури ще са между 26 и 31°

Днес над източната половина от страната ще бъде слънчево. Над Западна България до обяд облачността ще е разкъсана, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще са между 26 и 31°, по морския бряг с 5-6 ° по-ниски.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури 21°-24°. Температурата на морската вода е 17-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планинските масиви от Западна България до обяд облачността ще е разкъсана, а около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици.

Над планините в Източна Бълтария ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд. Главно в Западна България на отделни места ще се развие и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в събота от юг-югоизток и температурите ще се повишат с още 1-2°; в неделя в Дунавската равнина вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще започне захлаждане. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, но интензивни валежи с гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат с 3-5°.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини