Омбудсманът Расим Муса:В Русия не са ни забравили,очакваме бизнесидеи

Расим Муса с колегата си Зеленков

 Общественият посредник на Кърджали Расим Муса  участва в кръгла маса за обмяна на опит по защита на правата на гражданите и правната просвета, която  се проведе на 15 май 2015 г.в руския град и областен център Калуга. Омбудсманът  на Кърджали гостува по покана от своя руски колега Ю.И.Зелников.  Обществения посредник на Кърджали Расим Муса води делегация от общественици от община Кърджали,  в която бяха  включени зам.-кметът Иван Велев,общинския съветник Мухидин Шабан,председателят на НПО”Евразийски съюз и България”Мирослав Попов и председателя на читалищното настоятелство „Родопски фар” Иван Узунов.В хода на дискусията обществения посредник на Кърджали Расим Муса и съпровождащите го общественици проявиха интерес към возможностите на омбудсмана на Калуга за законодателни инициатива в защита на правата на гражданите пред областният парламент.От своя страна Ю.И.Зелников  проучи опита на българския си колега в работата му с общинската администрация и партньорството с кметовете на населени места.

 Делегацията от община Кърджали участва   в Калуга и градовете Обниск,Жуков и Киров в прояви,организирани от  Международния клуб за дружба между народитете с ръководител  Наталия Останкова.В тях освен гостите от България се включиха и Артюнен Бабкен,председател на неправителствената организация със седалище Ереван”Евразийска интеграция” и политологът от Украйна  доц.д-р Алексей Самойлов.

 На 14 май делегацията от България участва в кръгла маса „Съвместните проекти,като инструмент на международното сътрудничество”.В гр.Обниск гостите от Кърджалипосетиха концерт под наслов „Седемдесетгодишнината от Великата победа-нашата сила е единството”. Расим Муса и съпровождащите го общественици положиха венци пред мемориала на маршал Жуков в гр.Жуков.

 В рамките на визитата бяха посадени като символ на приятелството и български рози в гр.Киров.Това стана при посещението на Професионалната гимназия по селско стопанство в околностите на града и  на храма на благоверния руски светец Александър Невски.

Бяхме изключително топло посрещнати. България не е забравена в Русия.Впечатлен съм,че навсякъде в посетените градове видяхме на отговорни позиции,като кметове на градове и райони млади и амбициозни хора. Партньорството между две неправителствени организации доведе  до нашето посещение. И в Кърджали и в Калуга искаме мир и диалог. В обмяната на идеи търсим взаимоизгодно сътрудничество. Очакваме от руска страна заявка за реализиране на бизнесидеи с община Кърджали, сподели обществения посредник на община Кърджали Расим Муса.

Това съобщиха от офиса на обществения посредник на община Кърджали.

Кръглата маса
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини