Издирващите изчезналия самолет на "Malaysia Airlines" се натъкнаха на останки

Екипите, които издирват изчезналия самолет на „Malaysia Airlines", извършвал полет 370 от Куала Лумпур за Пекин, в океана западно от Австралия, са открили останки на дъното на океана, съобщават австралийските власти, цитирани от „Асошиейтед прес".

Неочакваното откритие е станало, когато сонарното оборудване на борда на кораб, претърсващ Индийския океан за изчезналия самолет, е открил група обекти на близо 4 км под повърхността, посочват от Австралийското бюро за сигурност в транспорта, които ръководят издирвателната операция.

Въпреки че официалните лица подозират, че обектите вероятно не са от изчезналия „Боинг 777", който изчезна на 8 март, 2014 г., те са решили за всеки случай да разгледат по-отблизо откритите останки. Втори кораб е спуснал автономен подводен апарат (по същество безпилотна подводница), който разкрил голям брой малки обекти и няколко големи предмета, най-големият от които е бил дълъг 6 метра.

Анализите на направените от апарата снимки са разкрили, чеостанките са от по-рано неизследвано корабокрушение. Морските археолози сега изследват снимките, които включват снимка на котва и камара въглища, за да видят дали могат да разпознаят кораба.

Това е страхотно откритие, но не е това, което търсим", посочва Питър Фоли, шеф на екипа, издирващ Полет 370.

Според Майкъл Маккартни останките са от товарен кораб, построен в средата или в края на 19 век и може да е един от стотиците изчезнали кораби по време на пътувания в Индийския океан.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини