Гърци масово лекуват зъбите си в Момчилград и Кърджали

Наплив на гръцки пациенти в последните месеци отчитат зъболекарите в Източните Родопи. След отварянето на граничния пункт „Маказа - Нимфея" преди две години все повече гърци лекуват зъбите си в Момчилград, Кирково и Кърджали.Съседите ни избират наши стоматолози преди всичко заради по-ниските цени на услугите, коментират зъболекари от района. За да привлекат гръцките пациенти обаче, те се стремят да осигурят и добро обслужване, пише "Новинар".

„Пазарната икономика не признава граници. У нас се формира така да се кажемедицински туризъм", коментира зъболекарят Фикри Гюлестан от Момчилград. Той посочи, че по желание гърците плащат ту в евро, ту в левове. И въпреки че не проявяват капризи, много често се опитват да се пазарят със зъболекарите в опит да намалят цената, разказа още д-р Гюлестан.

Тенденцията гърците да се лекуват у нас е следствие и от продължаващата икономическа криза в южната ни съседка. Затова и освен хранителните продукти, медицинските услуги у нас също се оказват по-евтини. Така например докато в Гърция ваденето на зъб струва между 50-60 лв., то на частно у нас е с около 20 -30 лв. по-евтино.

Над 1000 евро пък струва там поставянето на долен зъбен мост, цените на пломбите също са няколко пъти по-високи.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини