Офроуд състезание събира на поляните край Смолян любителите на мотоумения

На снимките: Кристин Заимов в състезанията в Сливен и Лазарово/личен архив/

Истинско зрелищно автомобилно шоу Смолян 4х4 ще се проведе на 30 и 31 май т.г., съобщи главният организатор на състезанието Григор Павлов. Ралито се организира от община Смолян и местния Автомото клуб, и ще се проведе преди разклона за Пампорово, а организаторите благодарят на собствениците на имотите, които са ги предоставили безвъзмездно за трасе на състезанието. Любителите на офроуда ще демонстрират умения зад волана на очертано трасе , което трябва да преминат за определено време. Вече има голям интерес към състезанието , направени са заявки за участие от Смолян, Асеновград, Стара Загора, Чепеларе, Девин, с. Ягодина, с. Проглед и др.

Ангажиран е хотел, в който участниците и публиката ще могат да ползват специални отстъпки, а за участие в състезанието няма да се изисква такса, посочи Павлов. В надпреварата могат да участват джипове 4х4 , без ограничения в модификацията на автомобилите. „Целта ни е да направим всичко възможно Смолян да присъства в офроуд календара като кръг от републиканското първенство“, посочи Павлов.

Началото бе дадено, когато през септември м.г. стартира Smolyan Race 2014г., когато за участие в автошоуто се бяха записали 80 любители на високите скорости и безопасното шофиране. Поредното издание на Smolyan Race ще се проведе пак септември тази година и цели да се постигне възпитателен ефект при младите хора , любители на високите скорости.

Два екипажа от Смолян вече демонстрираха умения в офроуд надпревари в Сливен и Лазарово. Кристин Заимов , който представи община Смолян в Лазарово, се е класирал първи през вторият ден. Лично кметът Николай Мелемов е спонсорирал участниците, за да представят Смолян в зрелищната надпревара.

За подробности и допълнителна информация за Смолян 4х4- Григор Павлов, GSM: 0882 070930 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини