Протест пред президентството в подкрепа на министър Ненчев

Около стотина души се събраха пред сградата на президентството, където се провежда Консултативния съвет за национална сигурност, в подкрепа на военния министър Николай Ненчев и членството на България в ЕС и НАТО, съобщава "Дарик".

 Демонстрантите дойдоха с плакати: „Пълна и безусловна декомунизация и лустрация"; „Стоп на руската агресия"; България силен и лоялен член на НАТО и ЕС; „НАТО - да, Путин - не"; „Браво, министър Ненчев", допълва БГНЕС.

 Някои от дошлите пред президентството обясниха, че военното министерство се нуждае от по-висок бюджет, за да може държавата да разполага със силен сектор „отбрана". Според тях България с поетите си ангажименти към ЕС и НАТО трябва да провежда политиката, която в момента се провежда и да не показва симпатии към Русия.

 Темата на заседанието на КСНС при президента е "Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност". Очаква се военният министър Николай Ненчев да изнесе доклад за състоянието на армията и въоръжените сили и да представи план за модернизация. Освен членовете на Консултативния съвет от политическите партии, за участие в заседанието са поканени заместник министър-председателят Меглена Кунева, директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал-майор Драгомир Димитров и изпълняващият длъжността директор на Служба "Военна информация" полковник Светослав Даскалов.

 Заседанието на КСНС започна без присъствието на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който 30 минути след началния час все още се очакваше да пристигне в сградата на президентството. 

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини