Южноцентралното държавно предприятие подари на община Смолян 1300 фиданки

Ръководството на община Смолян благодари на директора на Южноцентралното държавно предприятие инж. Ботьо Арабаджиев за дарените 1300 фиданки.  Чрез териториалните си поделения държавната фирма предостави безвъзмездно фиданки от  дървесни видове бял и черен бор, обикновен смърч, атласки и хималайски кедър, зелена двугласка, обикновена ела, източна туя, акация, албиция, обикновена бреза, обикновен и конски кестен, обикновен явор и други дървесни и храстови видове.  

Дейността на държавните горски и ловни стопанства е ангажирана с възобновяване на горите, оползотворяване на фиданките, обучение на обществеността в засаждането и грижата по отглеждането на дръвчетата, съхраняването и опазването на природния ресурс, запазване и възобновяване на биологичното разнообразие

Дръвчетата се засаждат в града, училищата, кметствата, детските градини и на места места, където снежното бедствие опустоши гората. Наскоро фиданки бяха засадени в двора на ПМГ „Васил Левски”. В акцията се включи и кметът Николай Мелемов. Засаждането на дръвчетата беше по предложение на учениците от гимназията.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини