Зрителите на Discovery: България – дестинация №1

България е дестинация номер едно за зрителите на Discovery Channel сочи проучване на популярния канал.

Това съобщи Жерар де Фровил – представител на Discovery Channel при откриването на VI международна среща на туроператорите в Пловдив.

Проучването е направено сред 35 000 зрители на популярния канал и страната ни е посочена като най-желаната дестинация за туризъм в Европа и място, което биха посетили още тази година.

"Това е в резултат от кампанията на Министерството на туризма, която представя България с видеоклип по 4 телевизионни канала", обясни Жерар де Фровил, който е представител на Discovery в Париж.

Колегата му Лоурънс Пейвли, който отговаря за международните връзки в Discovery в Лондон, допълни, че Пловдив е изключително интересен град за проектите на канала.

Във форума, които ще продължи до 25 април, участват представители на над 110 туристически организации от 16 държави от три континента, сред които Великобритания, Франция, Германия, Турция, Алжир, Кипър, Сърбия, Румъния, Хърватия, Грузия.

В коментар на новината, министърът на туризма Николина Ангелкова призова от страницата си във Facebook, да се гордеем с първото ни място, а и да ценим това, което имаме като природа.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини