Революционен презерватив ще отделя виагра

Австралийски изследователски екип, финансиран от фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", работи над създаването на революционен презерватив, който изоставя латекса, за да се превърне в истинска "втора кожа", съобщава сп. "Сианс е авенир", цитирано от Dnes.bg.

Кондом, осигуряващ нужната протекция и който всеки би искал да ползва, е целта, която са си поставили австралийските биоинженери, които разработват ерогенен презерватив.

През 2014 г. фондацията на милиардера Бил Гейтс, която лансира инициативата за създаване на презерватив на бъдещето, реши да инвестира 100 000 долара в проект на учени от университета на Уолонгонг в Австралия. Редица проекти, съперничещи си по изобретателност са били представени пред фондацията от екипи от целия свят.

Всички проекти се опитваха да донесат нещо ново, което може да революционизира използването на презерватива. 

На екипа под ръководството на Робърт Горкин от австралийския университет първо хрумнала идеята да замени използвания в традиционните презервативи латекс с материя, която е по-дискретна - хидрогел.

Всъщност става въпрос за нещо като тъкан, съставена от 95 процента вода, поставена като в капан в тънка мрежа от полимерни вериги, свързани помежду си на всеки около 10 нанометра.

Предимството на въпросната материя се състои в това, че свойствата й са много сходни с тези на човешките тъкани и затова може да бъде смятана за "втора кожа".

Използването на този хидрогел позволява също кондомът да придобие нови функции, като учените възнамеряват да вкарат в структурата му виагра, която да се отделя.

Източник: http://www.novinar.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини