Апелативният съд в Пловдив отваря врати за граждани и медии

На 16 април 2015 г., от 9.30 часа, в Съдебната палата – гр. Пловдив, ул. „Шести септември” № 167 ще се проведе „Ден на отворените врати” в Апелативен район – Пловдив. На събитието ще присъства и Ясен Тодоров, член на Висшия съдебен съвет.

Инициативата е част проектната дейност предвиждаща провеждане на Дни на отворените врати във Висшия съдебен съвет и петте апелативни района на Р България – Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и София.

Проектът е насочен е към подобряване на комуникациите и ефективността на работата в съдебната система и на Висшия съдебен съвет; подобряване на прозрачността в работата на съдебната система и ВСС и повишаване доверието на гражданите и бизнеса в съдебната система и ВСС.

Целта на „Дните на отворените врати” е да бъде предоставена непосредствена възможност гражданите на място да се запознаят с дейността на институциите в съдебната система, както и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата на съдебната система, вкл. за ролята и функциите на ВСС.

Съдебната палата в гр. Пловдив ще посрещне граждани и представители на различните целеви групи– ученици, студенти, хора в неравностойно положение и представители на бизнеса.

Събитието ще бъде открито от Магдалина Иванова, председател на Апелативен съд Пловдив, която ще поздрави гостите. Представител на съда ще награди победителите от Апелативния район в организирания от ВСС конкурс за ученическо есе на тема „Познатата и непозната съдебна власт”.

Това съобщиха от Апелативния съд в Пловдив.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини