Приключи срокът за деклариране на данък печалба от фирмите

На 31 март изтече срокът за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 92 от ЗКПО. В офиса на НАП в Кърджали са приети 3 923 бр. декларации. И през тази година от приходната агенция тук отчитат значително повишаване на използването на алтернативните начини за подаване на формулярите. 2 102 от декларациите на корпоративни клиенти са подадени по Интернет, което представлява 54 % ръст в използването на тази услуга.
„Кампанията приключи спокойно. В края на работния ден нямаше чакащи клиенти пред гишетата на офиса. Бе създадена необходимата организация за спокоен финал на данъчната кампания за подаване на декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане. Ще напомня, че следващия важен срок е 30 април за деклариране на доходи от физически лица получени през 2014 година.Апелирам нашите клиенти да се възползват от алтернативните начини за подаване на формулярите – чрез персонален идентификационен код или чрез пощенските станции, за да си спестят време и средства. “, съобщи директорът на офиса на НАП в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.
Тази година в първата четворка попадат само строителни фирми с най-висок данък върху печалбата. Данните на приходната администрация тук сочат сумата от 246 020 лв. платен данък; следван от 177 350 лв. В топ четири са останалите две строителни фирми, които са декларирали и платили данъци съответно от 84 410 лв. и 74 000 лв.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини