LG G4 изглежда ще е с голям, но икономичен QHD дисплей

LG обяви голям 5.5-инчов дисплей с резолюция 1440х2560 пиксела и гъстота от 538 ppi, като почти сигурно е, че именно такъв дисплей ще видим в новия флагман LG G4.

LG обещава "невероятен скок напред по отношение на ключови характеристики като спектър на цветовете, яркост, контраст, чувствителност, консумация на енергия и физически размери".

Сегашният LG G3 също предлага 5.5-инчов 1440х2560 екран, но южнокорейската компания твърди, че новият дисплей ще бъде с по-добро възпроизвеждане на цветовете и по-силен контраст. Така това се очертава като горната граница на резолюцията за топ смартфоните на годината, използвана още от модели като Nexus 6 и др.

От друга страна, HTC One M9 има 720х1080 дисплей, докато Samsung Galaxy S6 предлага 1440х2560 QHD екран.

Разбира се, не трябва да забравяме, че повече пиксели обикновено означават по-бързо хабене на батерията. Именно този проблем се надява да реши LG с използването на новия дисплей, който трябва да бъде значително по-щадящ, що се отнася до консумацията на енергия.

Според слуховете, анонсът на LG G4 може да дойде към края на този месец, а реалните продажби на апарата би трябвало да стартират до няколко седмици след това. От различни източници в мрежата засега очакваме новият флагман да има подобрена 20.7МР камера, процесор Snapdragon 810 и 3GB RAM памет.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини