Хасковски кули отнесоха момиченцата на Левски

Характерно: нашите стрелят от близо, а безпомощните гостенки можеха само да се предават

Женският баскетболен Хасково 2012 разгроми гостуващия Левски София със 114:47. Резултатът е повече от унизителен за доскорошния гранд, но в същото време логичен за тези които си направиха труда да погледат 5 минути. Срещу нашите играеха девойчета в пълния смисъл на думата, слабички, необучени и непораснали. Особено последното. Сините екипи бяха с ръст на обикновено момиче, което можеш да срещнеш в клуба и да не те изненада с нищо особено с ръст. Срещу тях бяха истински върлини-състезателки като Анита Тейлане която със своите 196 см удря в земята 99 % от всички български мъже, камо ли жени. В добавка имаме още 3 по 185 см.

Именно в подкошието Хасково смачка гостенките. Буквално всеки пробив завършваше с безпроблемно поднасяне на топката, а ако някоя стрелба дойдеше дълга, Тейлане и компания ловяха всяка отскочила топка. Горките левскарки им бяха до пъпа, а дори и скочили не им стигаха ръцете, камо ли да правят блокове.

Това бе 14-та победа за Хасково в редовния сезон при 6 загуби. Нашите са твърдо трети след последния кръг, след отборите на Дунав и Нефтохимик. Предстоят плейофи. По обичайния плейофен регламент нашите трябва да играят в първия кръг с Монтана, а после ще трябва да преодоляват победителите от другите двойки, които вероятно ще са именно Дунав и Нефтохимик, ако искат да се доберат до титлата.

Г.Христов

Тейлане пробива и бележи безпроблемно пред погледите на съперничките
И стрелбата вървеше щото бяхме сигурни в борбата за отскочилите топки
Софиянче захапано от хасковлийка
Друго софиянче се вре между шамарите
Пробивите на нашите приличаха на танк
Борим се за медалите и за образцова спортна публика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини