Луд се барикадира и взе заложници. Преглед на печата

"Дума": Търсят през Интерпол и Европол самоличността на детето от куфара

МВР ще изпрати на Интерпол и Европол фоторобота на детето, намерено мъртво в куфар на брега на язовир "Пасарел". Целта е да бъде установена самоличността на загиналото момченце.
Има хипотеза, че намереното дете може да не е българче, макар че това вече бе потвърдено от разследващите преди ден. Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя и бе показан по всички телевизии, електронни и печатни медии с призив който го разпознае, да се обади на тел. 112.
От столичната полиция публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и на хавлиената кърпа, в която е било увито. Вече са получени много сигнали за убитото дете и всички се проверяват. Голяма част от тях са несъстоятелни, неточни и неясни, обясниха от столичната полиция.
Детето е починало от задушаване, сочат окончателните данни на съдебните медици. Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството.

"24 Часа": Иван Искров иска нов управител на БНБ като подарък за рождения си ден

Направете ми подарък за рождения ден на 26 март и изберете нов управител на БНБ. Това заяви шефът на Централната банка Иван Искров пред специалната парламентарна комисия за КТБ.

Мандатът му изтича на 10 октомври и той обясни, че не подава оставка, тъй като това се правело от гузност или от страх, а и политиците не са избрали негов наследник. "Прекалено много обичам БНБ и страната си, за да предизвикам допълнителен хаос с оттеглянето си в тази ситуация", каза още Искров.

Той отхвърли обвиненията за неадекватни действия от страна на БНБ по казуса с КТБ. И допълни, че носи отговорност за действията си, но управителят на БНБ и УС нямали пряко отношение към банковия надзор и не се месели в дейността му.

"Сега": Белгиецът Луврие купил от Цветан Василев акциите в БТК и "Дунарит"

Мистериозната LIC 33 е купила лично от банкера в изгнание Цветан Василев акциите му в БТК, „Дунарит", „Авионамс". Компанията купувач е 100% собственост на белгиеца Пиер Луврие и има намерения за дългосрочни инвестиции в България. Това съобщи на пресконференция в София самият Луврие. Една от първите задачи на новия инвеститор ще е да уреди борчовете на БТК към КТБ.
Освен телекома и двете предприятия от военнопромишления ни комплекс LIC 33 смята да придобие още операторите на мултиплекси НУРТС и Фърст Диджитъл, както и Гарб - фирма, която измерва гледаемостта на телевизиите. Инвеститорът ще осигури 900 млн. евро, необходими за рефинансиране на задълженията на всички компании, включени в пакета, стана ясно на пресконференцията. Сумата ще бъде набавена от международните финансови пазари, което няма да е трудно, защото компаниите, макар и със задължения, са добре управлявани и перспективни, а България е чудесно място за инвестиции, обясни Луврие.

"Труд": Няма виновни за убийството на ямболската адвокатка

Няма виновни за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която бе открита съсечена със сатър в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 г. Това реши Върховният касационен съд (ВКС).

На съд за жестокото кръвопролитие бяха пратени бившият работодател на Георгиева Орлин Аврамов, собственик на винарна, както и приятелите й Пламен Калайджиев и съпругата му Димитринка Атанасова, която живее във Великобритания. Обвинение имаше и за прокурора Николай Колев, който през 2002 г. бе застрелян.

Вчера състав на ВКС с председател и докладчик Юрий Кръстев остави в сила решението на Софийския апелативен съд, който през май м.г. оправда подсъдимите

"Монитор": Луд се барикадира и взе заложници

Психично болен мъж се барикадира в дома си в кърджалийското село Сватбаре и взе за заложници семейството и двете си деца. Всичко започнало, след като по-рано през деня 34-годишният мъж се изпокарал със съседите си. Малко след това пребил и баща си. Комшиите, които чули разправията, се опитали да се намесят, но той ги заплашил с нож и брадва, които размахвал срещу тях. Живеещите в близост доизпадналия в истерия мъжне можели да направят нищо друго освен да се обадят в полицията. Сигналът бил получен около 14,30 часа. Диспечерите веднага изпратили патрулен автомобил от полицейския участък в Перперек. Поради усложнената обстановка била поискана и допълнителна помощ и медицински екип.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини