"Мерцедес" кръстоса купе и SUV

Кръстоска между купе и SUV беше един от най-любопитните експонати на "Мерцедес" на щанда им на приключилото в неделя изложение в Женева. Автомобилът носи името GLE Coupé и се предлага с бензинови и дизелови мотори с мощности от 258 до 367 конски сили, за версията GLE 450 AMG. Двигателите се съчетават с деветстепенна скоростна кутия. На разположение е и адаптивно окачване.

Като опция присъства системата DYNAMIC SELECT, променяща режима на работа на волана, трансмисията, окачването, реакцията на педала на газта и т.н. Задвижването естествено е на четирите колела (4MATIC), като модификациите GLE 350d и GLE 400 разполагат със систума за прехвърляне на въртящия момент между лявото и дясното задни колела.

Оборудването, което се грижи за сигурността на пасажерите включва сигнализация за автомобил в мъртвата зона на огледалата и предупреждение за напускане на избраната лента на движение с възможност за автономно коригиране на курса при риск от катастрофа. Алармирането за опасност от удар в предното превозно средство със спирачна функция, също присъства.

На разположение в GLE купе е и система за нощно виждане с осветяване на хората и животните край пътя. Автомобилът е единственият в сегмента, който предлага сгъващ се теглич и система за стабилизация на тегленото ремарке.

В салона има място за петима пасажери, а багажният обем е максимум 1650 литра при сгънати задни седалки. Най-скъпата мултимедийна система е с 8-инчов екран, 6-дисков DVD чейнджър, телевизионен тунер и озвучаване Bang & Olufsen.

Новият "Мерцедес" GLE купе се предлага в 11 цвята, джантите са в размер между 20 и 22 цола, а продажбите започват през юли. В Германия цените варират от 66 699 евро за версията GLE 350d до 125 485 евро за модификацията GLE 63 S 4MATIC.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини