Хит - 4 минути за изваяно дупе (видео)

Има различни тренировки – за сила, за издръжливост, за гъвкавост и т. н., но всеки, който иска да отслабне, знае, че трябва да заложи на кардиото.

Експертите твърдят, че тялото започва да гори калории едва след 20-минутна високоинтензивна тренировка, повишаваща пулса (джогинг, аеробика, скачане на въже...), но това не е съвсем така.

Най-големият хит в момента са кратките натоварващи сетове, които едновременно ви карат да се потите, ваят мускулите ви и повишават издръжливостта ви. За всички, които мразят кардиото, предлагаме ви 4-минутна тренировка, препоръчана от фитнес експерта Майкъл Олсън. Тя се състои в 8 20-секундни рунда клек-скокове с по 10 секунди почивка между тях.

Доказано е, че по този начин изгаряте по 13,4 калории на минута, а метаболизмът ви се удвоява в продължение на най-малко 30 минути след това. Освен това стягате дупето, прасците, бедрата и коремните мускули.

„За да изгорите това количество калории и да повишите метаболизма си, нормално ви е необходимо двойно повече време в упражнения“, твърди Олсен.

Важни указания за клек-скоковете:

- гърбът трябва да е изправен;

- стъпалата плътно прилепнали за пода, в разкрач на широчината на раменете;

- коленете сочат напред, а тежестта е на петите;

- при скока лактите са встрани, а пръстите пипат ушите, за да не се улеснявате при изтласкването нагоре и усилието да пада на бедрата и корема;

- приземявайте се и на двата крака едновременно.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини