5 неща, които трябва да запазите за себе си

Живеем в конкурентен свят, в който всеки гледа да прецака другия и да обере лаврите, дори да не си ги е заслужил. Изпълнени сме със съмнения към другия, тъй като много пъти са ни забивали нож в гърба. Не искаме да е така, но имаме ли избор?

Трудно е човек да намери сродна душа, която да спечели доверието му и да се чувства сигурен и спокоен в компанията ѝ. Ето защо има неща, които е по-добре да запазите само за себе си дори пред най-близките си хора. Понякога те могат да ви издънят дори без да искат.

Стискайте зъби и не издавайте следните неща:

1. Вашите тайни!

Тайната е широко понятие, което може да се тълкува субективно. Често това е информация, която може да ви навреди, дискредитира, а може и да е за нещо много хубаво. Все пак дори да е второто, не бързайте да го издавате. Някой може да ви завиди и да попречи на реализирането на вашата мечта.

2. Личния си живот

Понякога ви се иска да се похвалите или оплачете – човешко е. Но внимавайте каква информация издавате. Има хора, които са готови да ви въвлекат в сериозна интрига, стига да намерят изгода от нея. Освен това не е нужно другите да са запознати с това с кого спите, колко често го правите и какви са раздорите в семейството ви. Всичко това може да стигне до враговете/конкурентите ви и да се превърне в тяхно предимство.

3. Доходите си

Единственият човек, който трябва да е наясно с вашите доходи, е вашият счетоводител. Дали ще споделите цялата сума със съпруга си, зависи от вас, но не е задължително!

4. Сърцето си

Човешкото сърце е нещо много уязвимо и чупливо. Една дума може да го скърши. Внимавайте пред кого разкривате вашето, за да не получите неизлечими дори с времето рани.

5. Целите си

Целите са вашия пътеводител по пътя на развитието ви. Доказано е, че те биват постигнати от тези, които ги пазят за себе си, а не от хората, които ги разкриват наляво-надясно. Комуникацията е хубаво нещо, но не забравяйте, че има много хора, които са готови да ви саботират и разкривайки целите си, вие им давате необходимото оръжие.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини