Мейуедър и Пакиао са договорили историческия мач за 250 млн. долара

Двамата най-популярни и добре печелещи боксьори - Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, най-после са постигнали финална договорка за дългоочаквания мач, който ще подобри всички рекорди по гледаемост и приходи в историята на този спорт, твърди британският "Телеграф".

Според изданието, което цитира близък до филипинеца източник, сделката ще бъде за 250 милиона долара. От тях 37-годишният Мейуедър, който има 47 победи в 47 мача на професионалния ринг, ще вземе 150 милиона, a 36-годишният Пакиао, който е с 57 победи в 64 двубоя, ще получи 100 милиона.

"Мани подписа абсолютно всичко по сделката от своя страна. Сега остава Мейуедър да приключи сделката и да обяви двубоя", заяви въпросният източник, цитиран от "Телеграф.

Най-вероятната дата за сблъсъка, който трябва да се състои в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас, е 2 май, като имало още два варианта. Мейуедър направи последните си десет мача в тази зала, а Пакиао - пет от последните си седем.

Надеждите, че двубоят ще се състои, се увеличиха, след като двамата боксьори се срещнаха по време на мач от НБА и на почивката поговориха приятелски и размениха телефонните си номера. По-късно американецът пусна снимка в интернет, на която той е с Пакиао в хотелския апартамент на филипинеца, за да обсъдят евентуалния двубой.

Като основна пречка се смяташе телевизионното излъчване. Мейуедър има още два мача от договора си с Showtime, докато Пакиао е обвързан с HBO. Според "Гардиън" двата оператора са се споразумели за съвместно pay-per-view. Те вече имаха подобна договорка за боксов мач - през 2002 г., когато на ринга се срещнаха Ленъкс Люис и Майк Тайсън.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини