Тодор Гайдаджиев спечели наградата Винар на годината в Кърджали

Бог Дионис открива празненството

Тодор Гайдаджиев спечели безапелационно наградата Винар на годината в Кърджали. Неговото червено вино бе класирано на първо място, а бялото на четвърто. Подгласници на Гайдаджиев бяха Антония Костова и Георги Райков.

По традиция конкурсът за Винар на годината на Кърджали се проведе с отбелязването на Деня на винаря-Трифон Зарезан.  Това стана пред  Дома на културата.

   Тази година ще се запомни с малкия брой участници. 2014 година бе лоша за гроздето и малко хора успяха да си направят свое вино. Организаторите на конкурса от община Кърджали се опасяваха, че винари може да участват в надпреварата с вино,но не от свое грозде.

  Отново председател на журито бе специалистът по вината Анелия Иванова. Тричленното жури нямаше тежка задача. Представените вина бяха само седем. Миналата година техният брой бе петнадесет. Въпреки това тръпката в участниците бе налице.

   Както повелява традицията в Кърджали празненството бе открито от бога на виното Дионис. За настроението на празнуващите свири фолклорният оркестър на Дома на културата.

Община Кърджали осигури безплатно вино. Не мина и без традиционната скара.

Георги Кулов

Наздравица
Виното
Скарата
Журито се събира при домакина Васил Василев
Преходната статуетка
Оркестърът
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини