В класните стаи в Кърджалийско топло, спокойно протича обучението

Нормално протича обучението на учениците по време на студовете, започнали от началото на седмицата. Всеки ден служители на отдел „Обществено здраве” към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Кърджали замерват температурите. Гледат да обхванат училища и в областта, и в областния център, особено тези с повече ученици. Днес са на проверки в Джебел, колегите не са съобщили за нередности, каза началникът на отдела Росица Иванова. Замерените температури са от 18.5 градуса нагоре, достигат и до 20. В детските градини са и по-високи. Няма нарушения.
Училищата и детските градини са снабдени с достатъчно гориво.
Това е една от тематичните проверки през зимата, досега не са правили предписания. Такива се правят до Регионалния инспекторат за намаление на часовете, когато температурите паднат под 16 градуса. Медицинските сестри в училищата също си изпълняват задълженията и проверяват температурата в класните стаи, каза Иванова. Засилени са ни проверките в този месец.
Нямаме сигнали за нередности и извънредна ситуация, свързана със студовете, каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието Гроздан Колев.
В област Кърджали намаляват болните от грип и остри респираторни заболявания. Няма поводи за предепидемична обстановка. За седмицата от 19 до 25 януари са боледували 146 на 10 000 души, в тази от 26 януари до 1 февруари – 102 на 10 000 души. От 2 до 8 февруари са регистрирани 119 на 10 000 души.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини