БСП стяга редиците за местните избори на семинар в Пловдив

Президентът на ПЕС Сергей Станишев организира днес и утре семинар под егидата на европейските социалисти за актива на БСП.

В Пловдив Станишев събира депутати-социалисти, евродепутатите на левицата у нас, членовете на Изпълнителното бюро на БСП, областните председатели и кметовете, избрани от листата на левицата. В семинара ще участват и коалиционните партньори на БСП, както и широкото ръководство на Младежкото обединение, съобщиха от пресцентъра на партията.

Темата на семинара е "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г.". Очаква се в разширен формат социалистите да зададат тон за местните избори.

Форумът ще бъде открит от Станишев, а след него ще говори и председателят на БСП Михаил Миков. Станишев ще направи пред своите анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България, а председателят Миков ще представи пред участниците на семинара перспективите пред БСП.

През първия работен ден на форума ще бъдат дискутирани темите "БСП – поглед отвън" и "Медийната среда в България. БСП в обектива". На втория – народни представители и анализатори ще коментират две теми: "Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната", както и "Местните избори – важна битка за БСП".

Целта на семинара в Пловдив е левицата да направи успешна кампания за местните избори и да се открои като единствената възможна алтернатива на управляващите. Гост на семинара от ПЕС е зам.- генералният секретар Марая Лафебер.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини