Samsung Galaxy S6 ще има метален корпус

Samsung официално публикуваха детайли за финансовите си приходи през последното тримесечие. Още по-интересното е, че корейския гигант разкри интересна подробност, свързана с тазгодишния флагман, а именно Galaxy S6. Samsung потвърдиха, че няма да използват пластмасово покритие в предстоящия си смартфон, а ще заложат изцяло на други материали, съобщава Pocket-Lint. 

По този начин можем да сме сигурни, че компанията ще насочи вниманието си към комбинация между метал и стъкло в новия си флагман. Съчетанието между тях ще придаде много по-елегантен вид на Galaxy S6 и респективно ще му позволи да се конкурира по-успешно с другите популярни модели на пазара. Според неофициални данни Samsung възнамеряват да представят дългоочаквания смартфон няколко седмици преди старта на MWC 2015 в началото на март. 

Техническите спецификации на устройството включват 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с Quad HD разделителна способност и 20-мегапикселова камера в задната част. Samsung Galaxy S6 ще се захранва от 64-битов процесор, който е с 50% бърз от неговия предшественик и ще има Gorilla Glass 4 покритие и 2550mAh батерия. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, преди официалната премиера на един от най-очакваните смартфони с Android 5.0 през годината.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини