Не само пишем, но и рисуваме

Ние сме от клуба на младия журналист към читалище „Огнище” в Стремци, но по случай Месеца на Америка в Кърджали участвахме и в арт-работилницата, която се проведе в нашето село. 15 деца бяхме много щастливи да рисуваме илюстрации по теми от книгата на Петя Караколева „Графиня Лък”. Радваме се, че нашите рисунки ще участват в конкурс с награди.
Разбрахме, че ще има и втора арт-работилница, която ще бъде в Кърджали и след това най-добрите рисунки ще участват в специална изложба. Вярваме, че на изложбата журито ще хареса и рисунки на децата от нашето село, защото мислим, че се справихме много добре.
Защо дойде точно при нас, в Стремци? Този въпрос зададохме на ръководителката на арт-работилницата Пенка Атанасова, която е професионален художник. Тя ни отговори, че идва тук, защото е разбрала от читалищния секретар Гюлсер Халил, че има много талантливи деца и вече е организирала няколко арт-работилници в селото. Като художник тя иска да предаде опита си и да насърчи децата, за да могат да развиват талантите си. Такива арт-работилници тя организира и на други места.
Гизем ИЛЯЗ
Мелиса МЕХМЕД
Джансел РЕЙХАН
петокласнички от клуба на младия журналист към читалището в Стремци

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини