Подновиха работата по шестата част от екшън-поредицата “Заразно зло”

След успешния кинопоход на “Заразно зло: Възмездие” от началството на студиото Screen Gems съобщиха, че ще бъде направен още един филм за премеждията на младата Алис Паркс, който ще сложи официален край на стартиралата през 2002-ра година екшън-поредица. Заглавието на шестата част е “Заразно зло: Последната глава” (“Resident Evil: The Final Chapter”), а Мила Йовович ще изиграе отново главната роля.

От началството на Screen Gems планираха старта на снимките да бъде даден през летния сезон на 2014-та година, но появилата се новина за напредналата бременност на Мила Йовович промени значително графика на продукцията. По същото време самата Йовович разкри, че бременността й е довела не само до отлагане на снимките, но и до временно прекратяване на работа по шестия “Заразно зло”.

Но сега, половин година след последната официална новина за продукцията, бе оповестено, че подготвителната работа е била възобновена.

Информацията идва от Мила Йовович, която преди броени часове оповести на страницата си във Фейсбук, че вече е започнала да се подготвя за ролята на Алис, а камерите на шестата част ще се завъртят през месец август, тази година.

Сценарият на “Заразно зло: Последната глава” е напълно завършен, а режисьора на поредицата Пол У.С. Андерсън ще седне на режисьорския стол. Снимачният екип ще работи предимно в Южна Африка и подобно на предишните две части филма ще се разпространява в триизмерен формат.

Кастингите за поддържащи роли вече започнаха, но за момента единствения потвърден екранен партньор на Мила Йовович е Уентуорт Милър (който отново ще изиграе ролята си от “Заразно зло: Живот след смъртта”).

Бюджетът за снимки и реклама на “Заразно зло: Последната глава” ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а световната премиера на филма е насрочена за 2-ри септември, 2016-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини