Тежка катастрофа, лека кола и ТИР се сблъскаха челно, млад мъж загина

Челен удар между ТИР и лек автомобил взе една жертва, а друг човек е ранен. Катастрофата е станала край пазарджишкото село Огняново, съобщи БНР.
Инцидентът е станал малко преди 9 часа.

Лек автомобил БМВ, който се е движел от Пловдив към Пазарджик с несъобразена скорост, е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно в ТИР.
Засега не е ясно дали шофьорът или возещият се до него е загиналият, тъй като след силния удар колата няколко пъти се е преобърнала.

Жертвата е млад мъж. Другият човек е тежко пострадал и е откаран в пазарджишката болница.

"Към момента не са ясни и годините на загиналия и ранения, но става дума за млади хора", каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Заради огледите, които се извършват на място, временно ще бъде ограничено движението на автомобилите между Пазарджик и Огняново към Пловдив и обратно.

Въведен е обходен маршрут през зеленчуковата борса в района към жп-гара Огняново и Пазарджик.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки пътно-транспортни произшествия с 21 ранени, от които двама са с опасност за живота, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани 4 тежки катастрофи с петима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и частично заледени, почистени и опесъчени.

Тъй като по автомагистрала "Люлин" се извършва ремонт в дясната тръба на първи тунел- посока София-Перник, движението е пренасочено от активната в изпреварващата лента, предупреждават от СБА.

Затворени за всички моторни превозни средства са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зн
    знаещ
    5 0
    11:05, 22 яну 2015
    Дали да не се забрани на млади шофьори да управляват БМВ? Все пак това автомобил, не е самолет?!? Макар и за самолетите има си правила, които трябва да се спазват?
Последни новини