Глад за пътници,кърджалийските транспортни фирми сменят автобусите с бусчета

Кърджалийте транспортни фирми за автобусни превози масово преминават към използването на бусчета. Намаленият поток от пътници кара собствениците им да купуват и вкарват в употреба предимно двадесетместни машини. Скоро ще дойде време,когато ще караме само бусове. Дори за София на курс се качват не повече от 5-6 души. Това сподели за Кърджали бг вести собственикът на „Мариета“Димитър Димитров. Той каза,че положението с по-късите дестинации е още по- тревожно. Ние сме на ръба на оцеляването.Кърджали замира, а с това и потокът от пътници,твърди Димитров.
Освен за София намалява и броя на пътуващите за Варна.
Фирмите обслужващи отдалечените дестинации като „Мариета“, “Груп“, “Арда тур“ не смятат да свалят цените на билетите. За София те са твърдо 22 лева.
Не сме вдигали цените от три години, въпреки скока на горивата, споделя Димитров.Според него превозвачите са били на крачка от оцеляването.Дори сега с ниските цени на дизела,те пак са затруднени.
Димитров изрази задоволство от закриването на губещи линии на БДЖ. Спирането на влака за Момчилград ще ни даде глътка въздух. Държавата дотираше железниците. В композициите за Момчилград се качваха не повече от двама-трима души. За автобусните превозвачи нямаше и лев помощ,каза още Димитров.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Аноним
    0 0
    16:45, 13 яну 2015
    За какъв скок на горивата говорите ?...
Последни новини