"Мерцедес" показа визията си за безпилотна кола (видео)

Компанията Mercedes-Benz демонстрира днес в САЩ концепцията си за това как изглежда автомобилът на бъдещето.

Моделът F 015 Luxury in Motion не само може да се движи без водач, но и съдържа технологии - команди с жестове и следене движенията на очите - които още са далеч от масовото производство.

"Лукс в движение" не е преувеличено име, тъй като колата е с просторен салон, в който седалките се въртят, така че пътниците могат да се обърнат един към друг и всъщност да си почиват (или пък да работят), докато пътуват. Тази иновация позволява по-лесно слизане и качване в колата, а при отваряне на вратите седалките се изместват навън с 30 градуса.

Фактът, че F 015 непрекъснато обменя информация между автомобила, пътниците и външната среда обяснява защо Дитер Цече, президент на "Даймлер" и ръководител на автомобилното поделение на "Мерцедес", избра да покаже колата на най-голямото изложение в света за потребителска електроника в Лас Вегас.

Компанията обяснява, че към 2030г. ще се увеличи от 30 на над 40 броят на градовете по света с повече от 10 милиона жители. "Най-луксозната стока на ХХI век е личното пространство и време. Автономните автомобили на "Мерцедес-Бенц" ще предложат именно това", обясни Цече.

По корпуса на колата има монтирани LED зони, които се оцветяват различно според това дали тя е шофирана от човек или компютър.

F 015 е относително лека заради пластмасата, подсилена с карбонови влакна, от която са изработени дори резервоарите за водород.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини