Сезонът на разпродажбите - намаления до 60-70% през януари

Разчелите правилно семейния си бюджет по празниците ще имат възможност да се възползват да си купят нещо от стоките с намеления по магазините през януари, разказва "Нова телевизия".

Януари е опит за втора зимна жътва за търговците в Европейския съюз. В някои страни няма определени периоди за намаления след празниците, но обикновено са през януари и февруари.

Франция налага строг контрол на търговците по време на намаленията и сериозна защита на потребителите. Освен по-ниските цени, те получават и следгаранционно обслужване. В Испания, Словения и Гърция намаленията са най-дълги и могат да продължат до началото на март, а в Кипър търговците продават по-евтино когато си поискат през годината.

У нас големите вериги обясняват, че цените им са същите като в чужбина.

През първия месец от годината първо свършват размерите, а после и цветовете. Българските намаления са с от 20 до 60-70% по-ниски цени. Те се правят, за да може количествата от този сезон да се изчистят с цел да навлязат новите.

Януари е и времето на намалените играчки, електроуреди и дрехи. Недоволните клиенти се оплакват на Комисията за защита на потребителите най-вече, че няма достатъчно от намалените стоки или се съмняват дали по-ниските цени са истински.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини