Bird L9: копие на iPhone 6 с 64-битов процесор на MediaTek

Китайските производители често копират популярните модели смартфони и особено комуникаторите на Apple, като например, смартфонът Sisley S90 на Lenovo, който твърде много прилича на последния флагман на Apple. Не особено известната компания Bird реши да отиде по-далеч и анонсира смартфона L9, който външно е на практика идентичен с iPhone и има сходен хардуер. 

Смартфонът Bird L9 се базира на 64-битовата система-върху-чипа MediaTek MT6732 с осем процесорни ядра, работещи с тактова честота 1,5 GHz. От останалите технически характеристики можем да изброим 4,7-инчов дисплей с резолюция 1280х720 пиксела, основна камера с резолюция 13 мегапиксела и светодиодна фотосветкавица, FM-радио, стандартно 3,5 милиметрово аудио гнездо и акумулаторна батерия с капацитет 1820 mAh. Корпусът на този смартфон е тънък 7,8 милиметра. Устройството работи под управлението на операционната система Android 4.4 и поддържа работата със съвременните LTE мобилни мрежи. 

Новото iPhone-копие Bird L9 се продава при цена 1699 китайски юана или приблизително 278 американски долара, което е твърде много за предлагания хардуер, но в случая известността на iPhone явно ще вдигне продажбите на смартфона Bird L9.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини