Мъже спорят за двеста чифта рога

Бойко Синапов

Мъже спорят за двестта чифта рога. Толкова са трофеите на елените лопатари в ловно поле „Равен“ което не могат да си поделят ловните сдружения „Родопи“ и „Ахрида“.Според съпредседателя на „Ахрида“ Бойко Синапов в момента политическа партия Движение за права и свободи използва дивеча за набиране на политическо влияние.Тя превръща в политика дори лова,който според уставите на ловните сдружения не трябва да попада под влияние на политическите сили.Активисти на Движението дърпащи конците в дружинка „Равен“ към „Родопи“ заявили, че пътят им към столицата е застлан с еленови кожи.Някои от тях обсебили ловната хижа на авджиите и това станало повод за разкол преди четири години.

ДПС изведе на протест не ловци,а селски кметове и съветници.Те вдигат лозунга „Не на политиката в лова“ ,а правят точно обратното, сподели Бойко Синапов. Един от членовете на „Родопи“ е лидерът на ДПС Лютви Местан, но Синапов не се ангажира с мнение за негов политически натиск.

Както много неща в страната и ловците си имат казионни и алтернативни организации. През 2010 г. ловна дружинка „Равен“ се разделя на две.Отделилата се дружинка „Биволяне“,създава и сдружение „Ахрида“. „Ахрида“ и „Родопи“ членуват в различти ловнорибарски съюзи.През 2012 г. Министър Мирослав Найденов разделя ловното поле „Равен“ на две между дружинките. През 2013 година министър Греков оставя без ловно поле „Биволяне“. Заповедта му е обжалвана пред Върховния административен съд.

В момента „Биволяне“ нямат ловно поле. Бившият шеф на Горското в Момчилград пращаше ловците от дружинката да си заверяват ловните билети при общинския лидер на ДПС, твърди Бойко Синапов. Днес ДПС вдига на протест ловци,които имат къде да ловуват.Тези от „Биволяне“ пък се надяват на Темида.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини