Първи български завод отвори врати в Индия

Завод за опаковане на течен битум е първата мащабна българска инвестиция в Индия, съобщиха от офиса по търговски и икономически въпроси на българското посолство в Индия. България в Индия. Предприятието, намиращо се в град Биванди, на 25 км от индийската столица, е заработило в края на ноември. То е собственост на българо-индийския джойнт венчър "Прайм стар петролиум енд инфрастракчър".

Заводът ще работи като подизпълнител на индийския държавен петролен гигант "Хиндустан Петролиум Корпорейшън Лимитед".

Българо-индийският завод е разположен върху 28 декара, има дневен капацитет за опаковане на битумни варели 450 тона на смяна. Българската страна е предоставила инвестиционна,
инженерингова и технологична помощ при реализацията на модерния проект, който е реализиран за рекордния за Индия срок от 9 месеца.

Пълното въвеждане на завода в експлоатация е ръководено от командирован екип български инженери. През следващите осем години предприятието трябва да пакетира над 1 милион тона пътен битум, предвижда договорът с индийския гигант, който има опция за допълнително продължаване на партньорството.

Вече са обсъдени възможностите за бъдещото разширяване на сътрудничеството с "Хиндустан Петролиум Корпорейшън". Търговската ни служба в Делхи е оказала пълно съдействие по реализацията на проекта в Индия, който представлява първото подобно съвместно сътрудничество между България и Индия.

Проектът напълно отговаря на новата кампания на индийското правителство "Направи в Индия", насочено към привличане на преки чуждестранни инвестиции и реализация на печалби за чуждестранните компании посредством реализация на техни инвестиционни проекти на място в Индия.

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    да та е .а
    3 0
    17:47, 7 дек 2014
    Промат метал,инд магнат изгоря пак.
  • 2
    Сп
    спароу джак
    2 0
    22:43, 7 дек 2014
    На тоя Метал,явно парите му са в пове4ко,та поканил наште мошенници,на кьор софра.да го е.а
  • 3
    Po
    POPO
    1 0
    07:57, 8 дек 2014
    Много тъпи журналисти - "почетете малко бе". Как може да казвате че столицата на Индия е Мумбай.
Последни новини