Тосканци: Имате прекрасни витрини с булчински рокли, ние имаме Гучи и Кавали

Туризмът, земеделското производство, леката промишленост. Това са сферите, в които Тоскана изявяват желание за развитие на отношенията с Асеновград. Италианците се интересуват и от обмяна на добри практики в образованието, младежката политика и модата. "Още при влизането ни в града, бяхме посрещнати от прекрасните витрини с булчински и официални тоалети", не скри възхищението си Паоло Бреши, отговарящ за общините Абетоле и Кутиляно. Мнението му е, че е възможна обмяна на опит и в модната индустрия, тъй като в близост до Пистоя са ателиетата на световноизвестните марки "Гучи" и "Кавали".

Делегацията от област Тоскана бе посрещната днес от кмета Емил Караиванов. Тя включваше представители на административния център Пистоя (в лицето на Паоло Бреши) и трима представители на Федерацията на земеделските производители. Срещата бе инициирана от италианците, които не скриха своите прекрасни впечатления от природата, възможностите за туризъм, осезаемото духовно и културно наследство на Асеновград. Всичко това те са научили от международния ултрамаратон "Персенк Ултра", който се организира вече 2 г. тук.

Кметът Караиванов прие радушно идеята за сближаване на двете страни и запозна италианските гости и с други исторически и културни ценности, с които Асеновград се гордее - Асеновата крепост, цар Иван Асен II, на когото е кръстен градът, несравнимото вино, множеството манастири, църкви и параклиси.

Членовете на делегацията от Ботуша бяха дарени с по една картина с Крепостта, бутилка станимашки мавруд от лимитирана колекция и инфокаталог за града и региона. Представителите от Федерацията на земеделските производители отговориха също с подарък от два вида вина.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини