151 даровити деца бяха отличени на церемония в театъра

Гейбриъл Делчев от ОДЗ №4 бе първият награден в церемонията тази вечер

151 димитровградски деца и ученици получиха днес своите финансови стимули по наредбата за даровити деца на церемония в залата на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев".

Стипендиите се дават заради успехи си в областта на науката, изкуството и спорта в последните две години. В направление "Наука и техника" бяха наградени 57 ученици, в направление "Изкуство и култура" - 43 ученици, а в областта на спорта - 51 ученици.

Церемонията препълни залата на театъра в Димитровград, развълнувани родители, преподаватели и близки снимаха отличените.

Към присъстващите се обърна кметът Иво Димов, който заяви, че целта на администрацията и местната власт е децата да растат и да се развиват в подходяща среда, както и да се стимулират и развиват техните дарби. Ентусиазъм, жажда и желание за успехи пожела на децата и младежите градоначалникът.

Преди три години, когато стартира инициативата за стимулиране на талантливите деца, те бяха едва 50 в зала "Гросето", припомни и председателят на комисия по образование, младеж и спорт в Общинския съвет Тодор Тодоров. Щастлив съм, че днес над 150 деца препълниха залата на театъра, допълни Тодоров. Много по-сериозни успехи в бъдеще и да уважават учителите си пожела  Тодор Тодоров на отличените.

Поздравителен адрес бе поднесен от името на председателя на Общинския съвет Стефан Димитров. Първото наградено дете бе Гейбриъл Делчев от ОДЗ №4 заради успехите си в областта на изкуството и културата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов и председателят на комисията за младеж и спорт към ОбС Тодор Тодоров
Церемонията препълни залата на театъра

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини