Министър Николина Ангелкова: Мислим за облекчаване на визовия режим

Разговарях с много посланици и по време на тези срещи обсъдихме и възможностите за предоставяне на техните съвместни туристически пакети от региона, защото всички заедно можем да предложим един атрактивен и конкурентен продукт. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans.

„Има още много работа в тази посока, но началото е положено. Стартирали сме разговори в посока на облекчаване на визовия режим, тъй като това също е от огромно значение за туристическата индустрия. Предстои работна среща с министрите на вътрешните и външните работи за да можем да уточним детайлите и как можем да посрещнем нуждите на туризма, а от друга страна да се съобразим с националното и европейското законодателство“, коментира Ангелкова.

„Създаването на общи туристически продукти е от съществено значение за адресиране на новите предизвикателства и на нови пазари. Имаме огромен потенциал тук на Балканите за предлагане на тези съвместни туристически услуги – река Дунав от една страна, а Средиземноморският регион от друга. Всички ние имаме общи корени и бит и много общо, което можем да предложим на всички, така че да бъдем една привлекателна туристическа дестинация“, обясни Ангелкова.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини