5 години ще се изплащат гарантираните влогове в КТБ

Пет години е срокът, в който вложителите в КТБ ще имат възможност да вземат парите си от банките, които ще изплащат гарантираните влогове.
Това каза днес новият председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков пред журналисти. Той призова вложителите да не се струпват първия ден пред банките, които ще изплащат влоговете им.

Това е процес, който няма да спре, парите ще бъдат осигурени в пълния им размер преди изплащането, каза Миленков, цитиран от БТА. Той посочи, че предстои подписване на договори със съответните банки.
Те ще са 9, засега не са обявени.

За мен беше предизвикателство в професионален аспект, считам че съм подготвен и че мога да се справя, каза новият ръководител на Фонда.

По думите му ФГВБ до момента е работил професионално. Той трябва да вземе по-активна позиция и по-адекватно да информира хората за процеса, който ще се развива, коментира още Миленков.

По-рано той беше представен на Асоциацията на банките и на коалиционните партньори от Реформаторския блок.
От РБ изразиха изненада от това, че с тях не е съгласувано толкова важно назначение.

Премиерът Бойко Борисов оправда назначението с думите "защото искам бързо да приберем парите на държавата".

По-рано той заяви, че прихващанията в КТБ ще бъдат отменени, от което, по думите му, държавата ще прибере 800 млн. лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини