Започна операцията по събиране на останките на сваления Боинг

Първата част от отломките на самолета „Боинг 777” на Малайзийските авиолинии, свален през юли край Донецк с 298 души на борда, пристигна в град Торез, предаде ТАСС.

При операцията по събиране на отломките от самолета са намерени останки от човешки тела, съобщи ръководителят на Министерството на извънредните ситуации на т. нар. Донецка народна република Алексей Кострубицки.

Днешната операция е извърша под надзора на холандското следствие и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Събраните части ще бъдат натоварени на влакове и превозени до контролирания от правителството източен украински град Харков, информира АП.

Отломките трябва да бъдат евакуирани към Холандия, за да бъдат изследвани от местните органи, допълва АФП. Разследването за паричните за катастрофата се води в Харков
и Холандия.

Холандските експерти маркират със специална боя частите от машината, приготвени за извозване, след което те ще бъдат описани и натоварени, уточнява ТАСС. Очаква се процедурата от отнеме най-много 10 дни. Започва се с най-големите останки, които се разбиват на по-малки.

При падането на „Боинг 777”, който пътуваше от Амстердам до Куала Лумпур, на 17 юли загинаха всичките 298 души в самолета, разбил се в украинска зона под контрола на бунтовниците.

Украйна и САЩ обвиниха сепаратистите, подкрепяни от Русия, че са свалили машината с ракета земя-въздух.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини