Напират за пускане на рейсове между Кърджали и Комотини,автогарите с договорка

Йоргос Несторакис

 Гръцкото правителство е осигурило необходимите средства за изграждане на пътния възел, свързващ новото шосе за ГКПП Маказа-Нимфея с магистралата Виа Игнатия. След изграждането му товарни камиони безпроблемно ще се движат между България и Гърция.Страната ни ще има икономически излаз на пристанището на Александруполис. Това съобщи за Кърджали бг вести дългогодишният журналист във вестник О,Хронос Йоргос Несторакис.

Несторакис, заедно с бившия главен редактор на вестника Алеко Фанфанис бяха в Кърджали за среща с ръководството на дружеството за българо-гръцко приятелство „Елада”. Те са в ръководството на дружество „Приятели „ в Комотини. Двете неправителствени организации в продължение на 25 години лобираха за отварянето на Маказа.

Новата ни цел е да бъде разрешено през граничния пункт да преминават автобуси. Това би развило туризма от двете страни на границата,каза почетния председател на клуб „Елада” Васил Байданов. Той и гостите му изразиха увереност ,че това ще стане до май следващата година , когато се чества четвърт век от създаването на „Елада”.

Йоргос Несторакис съобщи, че има договореност между ръководствата на автогарите в Комотини и Кърджали в момента, в който падне забраната за преминаване на рейсове през Маказа,да се пуснат редовни автобусни линии между двата града.

Разбираме,че не се позволява движение през граничния пункт на камиони поради липса на кантар. Няма обаче основателна причина да не се допускат автобуси,подчерта Несторакис.

Гръцкият журналист каза,че българи са изпълнили крайбрежието в Северна Гърция.В същото време е преодолян страха у гръцките търговци,че техните сънародници ще загубят клиенти,които ще пазаруват евтино от България.

Георги Кулов

Васил Байданов с гостите от Комотини
Пътния възел към Виа Игнатия е в строеж
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    БРАВО! От толкова дълго време чакаме това. Най-после безпроблемно минаване през границата и за двата народа.

Още новини

Последни новини