Lumia 535 на Microsoft, без бранда на Nokia (видео)

Microsoft представи първия си смартфон, който не използва бранда на Nokia. Той се казва Lumia 535 и е насочен към бюджетния клас.

Устройството  не е по-различно от познатите си събратя под бранда на Nokia. Вместо името на финландската компания обаче, логата са заменени с това на Microsoft. Корпусът е пластмасов с ярки цветове.

Телефонът разполага с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 200, 1GB оперативна памет и 5-инчов екран. Резолюцията на дисплея е 960х540 пиксела. На предния панел има и 5 МР камера с широкоъгълен обектив. Камерата на гърба също е 5 МР. Вградената памет е 8GB.

Lumia 535 ще се прелдага и във версия за две SIM карти. Освен това има и слот за microSD карти с капацитет до 128GB. Операционната система е Windows Phone 8.1 с най-новия ъпдейт Lumia Denim. Вграден софтуер е Skype, OneNote, Office, OneDrive, гласовият асистент Cortana и др.

Устройството ще струва около 110 евро в зависимост от оператора и данъците в съответната страна. Продажбите ще започнат още този месец в Азия, Африка и Близкия Изток и постепенно ще се насочат и към останалите региони.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини