Жените с големи дупета раждат по-умни деца

Жените с по-пищни бедра раждат по-интелигентни деца. Това стана ясно при изследване, в което са взели участие 16 хиляди представителки на прекрасния пол. В резултат на проведения научен експеримент учените от Университета на Калифорния, Санта Барбара и Университета в Питсбърг са установили, че жените с по-голяма разлика между размера на талията и ханша имат деца с по-високи интелектуални способности.

Експертите са установили, че бедрата на жените съдържат омега-3, които насърчават развитието на мозъка на майката и бебето по време на бременността. В същото време мазнините около талията, които съдържат много омега-6, не са благоприятни за развитието на мозъка. Освен това специалистите са забелязали, че у жените с по-големи дупета е повишено нивото на хормон, регулиращ теглото - лептин, което говори за добър имунитет.

Както е отбелязал един от учените от Университета Стивън Галин Санта Барбара, мъжете обичат дамите, чиято форма наподобява пясъчен часовник. Но други изследователи твърдят, че мъжете си падат по тези жени, просто защото това е важно за репродукцията.

Научните изследвания многократно са показвали, че мъжете от всички възрасти се заглеждат повече по жените с големи гърди и големи бедра, защото са по-атрактивни. Отдавна е известно също така, че жените с големи гърди и бедра живеят по-дълго.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини