Петдесет бизнесмени от Кърджали посрещнаха турския консул, обсъдиха общи проекти

Посрещането

Петдесет бизнесмени от Кърджали, членове на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България посрещнаха днес в комплекс „Меаца“ новия турски генерален консул в Пловдив Алпер Акташ. Той пристигна в Кърджали на опознавателна визита по покана на председателя на КРИБ в града инж.Фахри Идриз. Алпер Акташ бе придружаван от търговското аташе към генералното консулство Баръш Йеничери.

В приветствието си към госта Фахри Идриз подчерта , че КРИБ е вена ,по която тече комшулук и бърз икономически растеж. Той изрази увереност, че взаимоотношенията с представителите на консулството ще стават все по- топпли.Това ще допренесе за утвърждаване на доверието между хората от България и Турция, каза още Фахри Идриз. В бизнеса има много неписани правила, но едно от тези,които са меродавни за всички човешки взаимотоношения е, че полагаш ли грижи за интересите на партньора си, той полага два пъти усилия за твоите интереси ,подчерта Фахри Идриз.

Председателят на КРИБ заяви пред журналисти,че неговата организация е известна със взаимопомощта между членовете. Те притежават специални карти, които им позволяват да се възползват от членството в организацията, чрез преференциии пред колегите. През последните две години КРИБ в Кърджали спаси над 20 фирпми от фалит,благодарение на тази взаимопомощ, каза Фахри Идриз.

Той помоли търговското аташе Баръш Йеничери да стане посредник в побратимяването на КРИБ с работодателската организация на изселници от Балканите живеещи в Бурса-Балкансияд. Изрази готовност за среща в Кърджали веднага след новогодишните празници.

Фахри Идриз подчерта, че КРИБ може да бъде моста на турските инвестиции към пазарите на Европейския съюз.

България и Турция са приятелски, братски и съюзнически държави .Българският и турският бизнес са едни от най важните стъпала на българо-турските отношения. За нас Кърджали е важна област на кръстопът близо до нашата граница, каза от своя страна Алпер Акташ.Той изрази готовност да привлече повече инвестиции в Кърджалийско. Покани представителите на бизнеса да споделят идеи за свои проекти, които той да защити в Турция.

Генералният консул заяви специално за Кърджали бг вести, че подкрепят инициативата за побратимяване на КРИБ с Балкансияд от Бурса. Той посочи, че Бурса е един от индуестриалните центрове на Турция,локомотив на турската икономика и е нормално да има връзки с него.Важни са и други центрове като Измир и Истанбул. Той би подкрепил преди всичко връзки на Кърджали с градове от европейската част на страната, които са в близост до Кърджали.

Ние сме отворени за всякакви проекти, които бизнеса от Кърджали ни предостави за подкрепа. С удоволствие ще посреднича за побратимяването с Балкансиад,каза от своя страна Баръш Йеничери.

Разговорите между бизнесмените и дипломатите продължиха в неформална обстановка на скромен коктел.

Георги Кулов

Форумът
Участниците
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    An
    ANONIM
    1 0
    21:00, 7 ное 2014
    Zashto v Klrdjali ne e dovurshen Parka Arpezos SEVER !!!!

Още новини

Последни новини