Космическата Валя пя за болната Тинка,младите в Кърджали не жалеха дарения

Космическата Валя Балканска,чиято музика звучи в Космоса пя за болната Тинка на благотворителен концерт в Кърджали.Певицата откри с китка родопски песни в съпровод на гайдаря Петър Янев.Път да имаме,любов да имаме,живот да имаме,пожела Валя Балканска.
В благотворителната вечер взеха участие едни от най-обичаните български изпълнители: Галин, Соня Немска, Blagovest BIX Handzhiev, Иги Андровски, Борислав Костадинов (а.к.а Тариката) E.C.C.C (East Coast Cash Crew, Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, Искрен Пецов, EVA, Формация Оркестър Иван Паскалев, Сезен Мустанова, Христо Кръстев, Теди Петрова, Синан Садула и др.
Ще припомним ,че от месец в Кърджали тече кампания за събиране на средства за болната от лимфон на Хочкин Тинка Ивова Гачева.Страданията й започват през февруари когато открива малка бучка на шията.Диагнозата е стряскаща.Съпругът й е поставен в трудната задача да й я съобщи.Тинка е майка на две невръстни дечица и не иска да се раздели с тях.Опитва терапия в Турция,но тя не дава резултат.Единственото възможно лечение е присаждане на стволови клетки.Процедурата ще се извърши в южната ни съседка,но е необходима голяма сума.
Кърджалийци отклихнаха с дарения.Кулминацията е благотворителният концерт.Билетите бяха по десет лева,но това не стресна младите от града.Те не само платиха билетите но и пускаха дарения в поставени за целта кутии.
Началото бе ударно.Звучаха български песни в изпълнение на Здравко Мандаджиев от Кърджали и родопчанина Николай Славеев.Нека ядовете ни изгорят и станат на пепел,пожела Здравко.Славеев пък посвети две песни за приятелството на Тинка и нейните приятели.
Сред големите звезди звучаха и популярните сред местната публика попизпълнители Моника,Мариела Тихова,Бейхан Ахмед.
Звездата на Кърджали и участник в X Factor Синан Садула,взриви публиката,която не спря да го аплодира въпреки проблемите с микрофона.
За кърджалийци игра и танцовия ансамбъл към Дома на културата,носител на трета награда от световен конкурс в Корея.
За финал публиката бе омаяна от песните на Галин.
Организатори на благотворителния концерт бяха кърджалийците Ирина Спирова,Борислав Костадинов-Тариката,Синан и Христо Кръстев.
Георги Кулов
Публикуваме банковата сметка за дарения.

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
Дарителска сметка на името на Тинка Ивова Гачева
BIC код CECBBGSF

В ЛЕВА: BG69 CECB 9790 40A5 5097 01
В ЕВРО: BG13 CECB 9790 44A5 5097 00

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ми
    МИРО
    0 0
    15:43, 20 ное 2014
    Крайно време е да си купи един истински национален костюм валя балканска! И то родопски, защото този с който пее 15 год. Е тракийски! Само кърпата е родопска!!!
  • 2
    Ми
    МИРО
    0 -1
    15:45, 20 ное 2014
    Оле ужас! Това наистина е гавра с фолклора и всички почитатели!тя имаше оригинален но го продаде в сащ за валута!!!
  • 3
    Ми
    МИРО
    0 0
    15:46, 20 ное 2014
    Всичко е добре, когато свършва добре? Валя балканска от начало имаше оригинален костюм, който бе откраднат в сащ/или продаден за валута/. А сега какво се получи вече 15 год. Валя пее само с този костюм, който не е родопски. Това си е тракийски костюм. Само кърпата е от родопите.тази немърливост дразни много почитателите на фолклора и на валя балканска!!!толкова много пари вземаш с гайдаря, купи си един хубав родопски костюм!!!!! Като имаш претенции за голяма певица, стегни се малко в акъла и се облечи стилно!!!

Още новини

Последни новини