Болярово тровен с пестициди или атакуван от извънземни?

Над Болярово или в района са били хвърлени препарати, но никой не е предупредил, възмущават се читатели


Болярово отново се усъмни в извънземни, след като завчера ранобудни жители на хасковския квартал забелязали неидентифицирани летящи обекти, които оставяли широки бели ивици след себе си, докато прелитат на пределно ниски височини. Сутрешното небе побеляло от правите тегели, резултат от поне дузина полета. Ранобудни читатели сварили дори да направят снимки, на които летящите неща не се виждат, но остатъците след тях личат много ясно. Бялото полека лека се стелело към земята, като по изчисленията на читателите трябвало да падне нейде в западно направление, по посока Минерални Бани.
За Михаил Добрев всичко си има прагматично обяснение и то е пръскане с препарати на земеделски площи. Читателят уточнява, че лично видял 10-11 самолета, които прелитали на ниска дистанция от земята и хвърляли препаратите. Поводът за безпокойството му не са зелени човечета, а евентуалните отрови, с които по правило се пръскат пощите. Питането му е красноречиво: С какво ни тровят?
Два дни Haskovo.net се опитва да отговори на този въпрос и накрая се оказа, че според държавните служби-с нищо. Защото е нямало полети на земеделска авиация в района.
По закон, при третиране с пестициди съответния земеделец е длъжен да уведоми компетентните органи в срок от 5 до 7 дни преди съответното пръскане. Компетентните органи са Растителна защита към Агенцията по безопасност на храните и съответната община. Оказа се, че пръскането не трябва да бъде съгласувано с Регионалната екоинспекция, независимо дали препаратите са силно токсични или не. Не е задължително, нито пък е залегнало в практиката, да бъде уведомявана и областна земеделска служба, заявиха оттам. Подлежащите на уведомление Фитосанитарен контрол към БАБХ Хасково пък бяха категорични, че при тях няма пристигнало писмо от фермер, че ще пръска от въздуха. В община Хасково пък изпаднаха в потрес, като че ли повече от въпроса кой следи за тия работи. След лудо звънене на невдигащи се телефони, най-накрая се намери служител който заяви, че това не е работа на отдел Екология. Трябвало да се пита общинска служба Земеделие. Служител там пък искрено се усъмни в здравия разум на питащия репортер и за да го разкара по-бързо отсече, че от 11 години, откакто работи в общината, не му се е случвало някой да го уведомява за пръскане с пестициди. В интерес на истината трябва да се допусне, че евентуалното третиране с препарати може да е извън землищата на Хасковска община, макар няколко различни един от друг боляровци да са категорични, че хвърлените неща сякаш са били над главите им.
Още по учудени бяха земеделците между Хасковско и Минерално Бани. Фермерите от гарвановската „Клас 95“ споделиха че цял ден са били в тракторите и комбайните, но не са видели прелитащи самолети с пестициди, нито пък са чули някой от колегите им, да се кани да прави такова нещо. Особено ги заинтригува частта със самолетите-“Тук няма кьорава селскостопанска авиация, затова се налага ние да пръскаме с вертолет“ изнедоволства Тенчо Тенев от „Клас“. Оказа се, че е по-евтино да наемеш двуплощник да ти разхвърля отровите-излизало по 2 лв на декар ( ?! ) защото на един курс аероплана третирал по 400 декара. Така че човекът живо се заинтересува де са тия самолети и как може и той да се добере до тях. Оказа се, че сега наистина било времето за пръскане на някои есенници, рапицата например, но в случая не става дума за неговите площи. Мистерията с побелялото небе бе отнесена дори до военните. Към момента обаче на територията на хасковска област не се провеждат учения, дори стрелкови на пехотата, камо ли на авиацията. Наистина, на авиобаза Крумово в Пловдивско летят, но само в техния регион и то главно с хеликоптери, съобщиха неофициално запознати. В официалния сайт на Министерството на отбраната, полети в района на Хасково/и Болярово/ не се провеждат.
Така че наистина остават извънземните. През март боляровско семейство сигнализира медиите, че в градината му се появили странни и мистериозни кръгове, които „изяли“ свежата пролетна морава. Никой, включително и агроном, не могъл да им даде смислено обяснение от къде и от какво са въпросните следи.


Така че, до доказване на противното, остава валидно обяснението на самите боляровци, особено на тези от едно заведение на влизане в селото.

Г. Христов

Белите тегели почнала да се появяват в 6 сутринта, показват читателските снимки
Според г-н Добрев бил резултат от прелитането на 10-11 самолети
Почти незабавно следата започнала да се "отича" надолу
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Oh
    oh oh
    43 -6
    19:42, 24 окт 2014
    Вие за кемтрейлс *************,ако не сте се разровете малко и после нека пак някой да каже че това са глупости......
  • 2
    Ст
    Странджата
    16 -4
    09:19, 25 окт 2014
    От HAARP e.Има група американски учени,които се правят на богове и използвайки научните разработки на най големия човешки гений - Никола Тесла,създават тази програма-HAARP. Чрез нискочестотни електрически импулси ,изпратени в йоносферата генерират мощно електричество.Антени за това са построени след войната в Югославия,близо до Загреб/спомнете си обилните дъждове в Сърбия и Германия-край Брейсак на Рейн/.Другия огромен комплекс от антени е в САЩ,построен до единствената такава,построена от самия Никола Тесла.Мисля,че през 2006 или 2007 подобен катаклизъм сполетя атлантическото крайбрежие на Франция близо до границата с Испания. Стотици декари иглолистни гори бяха изкоренени и овъглени по много странен начин.Причината според медиите,тогава са били мощни гръмотевични бури.Вярно е че във Франция вали много често,но учените тогава изразиха съмнение,че никога не са имали толкова силни мълнии.Блезте в интернет с името на Никола Тесла или HAARP и ще видите ужасяващи факти и коментарии на много съвестни учени,за това какво представлява тази програма.Между другото в САЩ има издинат обелиск, на който върху медна плоча е изписано колко трябва да бъде населението на земята - 500 милиона!!!!. БОГ да пази България.
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    19 -3
    09:55, 25 окт 2014
    Схемата е известна само на хора с отворени съзнания...първоначално се прочита неслучайния труд на великия предсказател адолф хитлер "моята борба" където описва мрачното бъдеще,ако не се спре световната инвазия на юдею масонските организации и корпорации...там с изненада ще прочетете,колко точно преди цели сто години предсказва днешните събития...седемдесет години след рицарския му поход срещу това зло продължават да го оплюват и изкарват луд...май лудите сме ние всички,които станахме потърпевши от ционистките мръсотии,които търпим и гледаме без реакции.допуснахме евреи да оглавят политическата върхушка и сега ядем плодовете и...
  • 4
    Об
    Обективен
    6 -3
    10:33, 25 окт 2014
    Ясно се вижда, че това са следи от самолети, и че летят нависоко.
    Май някой неща в статията са украсени, но следите са факт!
  • 5
    Ка
    Кан Крум Страшни
    7 -2
    10:42, 25 окт 2014
    "Защото е нямало полети на селскостопанска авиация в района. "Първо ние вече нямаме такава авиация, второ ако са стопанска са от стопанството на ЦРУ. Гадните янки тровят славянския свят, за да няма Русия потдръжници....
  • 6
    Ce
    centa
    1 0
    15:53, 25 окт 2014
    ot hapr sa znaeh si, sq puskat navodneniqta shot stana svetoven haus, i amerika i rusia iskat da opravlqvat sveta, i sq one puskat ot harp nad si4ki darjavi da na navodnqt aide nazdrave.
  • 7
    От
    отви
    6 0
    01:21, 26 окт 2014
    За няма и ден след пръскането и заваля здраво та чак наводни града
  • 8
    Ab
    abv
    3 0
    19:22, 27 окт 2014
    Може и да има връзка!?!
Последни новини