Омбудсманът на Кърджали Хакиф Емин се срещна с гимназисти

Днес в актовата зала на ГПЧЕ „ХРИСТО БОТЕВ „ се проведе поредната среща на обществения посредник на Община Кърджали Хакиф Емин с ученици от ХI –те класове. Срещата премина при огромен интерес .Омбудсманът запозна присъстващите с историята на създаване на институцията ,сподели най-наболелите проблеми , сигнали и жалби на нашите съграждани ,които са потърсили неговата помощ и съдействие през изминалите 6 години от съществуването й .Много наши съграждани ,хора от общината и не малко жители от другите шест общини са търсили и намирали подкрепа от Обществения посредник ,който е единствен в областта и един от 24 –те обществени посредници в страната .
Опитът показа ,че гражданите се нуждаят от посредник ,до когото да имат лесен и безплатен достъп ,който улеснява диалога между обществото и местната власт, в разрешаването на даден проблем .
В непринуден разговор с възпитаниците на езиковата гимназия стана ясно ,че до голяма степен хората не са запознати със своите права и задължения .Често те търсят решаването на своите проблеми по съдебен път . Със своите действия през годините обществения посредник допринесе за утвърждаване авторитета на Институцията ,чрез успешното взаимодействие и координация с общинските и областна администрации, местните общности и неправителствени организации ,за отстояване на гражданските права и свободи ,за създаване на условия за откритост и прозрачност в отношенията с
хората.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини