Гроздан Колев измести от шефския стол на Инспектората Сашка Тръпкова

Бившата началничка на РИО-Кърджали е пратена в пенсия със заповед на Просветната министърка доц.Румяна Коларова

 Досегашната шефка на Инспектората по образование в Кърджали Сашка Тръпкова е била уволнена, научи „Арда нюз”. Това е станало със заповед на служебния министър по образованието доц.Румяна Коларова. Заповедта е връчена на Тръпкова на 23 октомври. Мотивите за уволнението са навършване на пенсионна възраст.

Пред репортер на „Арда нюз” Сашка Тръпкова потвърди новината. Тя посочи, че преди 10 дни била навършила годините за пенсия, но е огорчена от начина, по който били подходили към нея. „Не мога да разбера какво е това бързане. Дойдоха, седнаха срещу мен и ми казаха- вече не сте на работа. Аз съм реалист и не си правя илюзии,че става въпрос за политическо уволнение. Все пак съм горда, че за една година на този пост не допуснах партийна намеса в работата си”, коментира Тръпкова.

 „Доволна съм, че от министерството оцениха по достойнство качествата ми като експерт в сферата на образованието. Връчиха ми и букет. Оценявам жеста”, каза още бившата шефка на РИО-Кърджали.

”Важното е човек да стигне до пенсия и да си съхрани достойнството. Това , което е най-належащо е да се работи за усъвършенстване на образованието и за бъдещето на децата”, допълни Тръпкова.

Тя заяви, че за началник на Инспектората със заповед от същата дата е назначен Гроздан Колев.    

Арда нюз

Източник: http://ardanews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини