Доживотен затвор за Николай Русинов - Чеци

Сoфийският градск съд осъди на доживотен затвор Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Съдът произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата. Обвинението поиска доживотен затвор заради жестокостта на убийството и за това, че Яна е починала по думите на прокурора "в нечовешка болка и страдание", информира БГНЕС.

Присъдата Русинов трябва да излежава при първоначален строг режим. Освен доживотният затвор, той трябва да плати 300 000 лева на родителите на жертвата, както и още 12 000 лева държавна такса, информира "Фокус".

След заседанието адвокатът на обвиняемия Русинов - Иво Найденов коментира, че решението на съда е взето според емоциите.

До момента Чеци, който е повече от две години в ареста, категорично отричаше да е замесен в зверското убийство, припомня Дарик радио. Той само признаваше, че е правил секс с младата жена, но по взаимно съгласие. Днес обвиняемият за пръв път даде своите обяснения за фаталната нощ и остро разкритикува работата на съда, прокуратурата и МВР.

Тялото на 28-годишната Яна Кръстева беше открито в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 г. Младата жена е била удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия“ предната нощ.

Николай Русинов - Чеци бе задържан по случая на 26 юли 2011 г. от граничните власти на Летище София след пристигането му с редовен полет от Истанбул, но по-късно бе освободен.

През април тази година той бе повторно задържан и му бе повдигнато обвинение за убийството на базата на резултати от експертиза, която пристигна от Австрия.

През август СГС прецени, че обвиненията срещу него са разколебани и го пусна на свобода срещу 15 000 лева. На 9 август, седмица по-късно, Софийският апелативен съд реши Русинов да остане в ареста.

Първоначално полицията задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството, тъй като по тялото на убитата Яна са намерени следи с неговото ДНК.

Процесът срещу Русинов започна на 31 януари 2013 г. Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини