С колко продължения ще се сдобие сай-фай екшъна “Огненият пръстен”?

Въпреки че не регистрира очакваните големи финансови постъпления в Съединените щати и Европа, екшън-фантастиката на Гилермо дел Торо “Огненият пръстен” все пак ще се сдобие с продължение. Силното представяне на първия филм в Китай и добрите продажби на DVD и Blu-ray дискове бяха двете основни причини поради които от студиото Legendary Pictures дадоха съгласието си да финансират направата на втората част.

Гилермо дел Торо се завръща отново на режисьорския стол, а плана на продуцентите е “Огненият пръстен 2” да тръгне по световните киноекрани през пролетта на 2017-та година.

В ново интервю за сайта Collider Дел Торо разкри, че в момента се работи “активно” по сценария и ако всичко протече по план снимките на продължението ще стартират през месец декември, 2015-та година.

По време на същото интервю 50-годишния режисьор сподели, че в най-добрия случай “Огненият пръстен” ще бъде превърнат в трилогия.

Дел Торо: “Подходът ни към втората част е доста по-различен. Това, което мога да кажа е, че едни от любимите персонажи на зрителите ще се завърнат отново. Амбициите ни са по-големи и си казахме, “Нека да имаме три филма”. Така че някои герои ще се появят в края на втората част и надеждата ни е, че ще им отделим повече време в третия филм.”

От Legendary Pictures все още не са потвърдили, че ще има две продължения и по всичко изглежда, че бъдещето на “Огненият пръстен 3” ще зависи единствено от бокс-офис представянето на втората част.

По сценария на “Огненият пръстен 2” работи Зак Пен, който има значителен опит в екшън-жанра, най-вече благодарение на участието си в направата на филми като “Отмъстителите 3D” и “Последният екшън герой”.

Все още няма подписани договори за участие, но все пак очакванията са, че актьорите от първата част Чарли Хънам и Ринко Кикуши ще се завърнат за втори път в главните роли на Ралей Бекет и Мако Мори.

Също както оригиналния филм “Огненият пръстен 2” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат.

Световната премиера на филма е насрочена за 7-ми април, 2017-та година.




Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини