Турски професор „изкла” десетки хиляди турци в Родопите,българските политици се извиняват

Ръковдството на Дружба "Родина"

Докато българските политици се надпреварват да се извиняват за т.нар.Възродителен процес ,извършен от тоталитарния режим,покровителстван от властите в южната ни съседка професор разпространява небивалици за страната ни.Благодарение на Анкара в реномирани библиотеки в света е депозирана книгата на турският професор Илкер Алп „Българските зверства-документи и фотографии”. В момента проф.Алп проповядва за небивалиците в Тракийския университет в Одрин. Това заявиха за Кърджали бг вести представители на българомохамеданската неправителствена организация „Дружба Родина”Те са депозирали откъси от книгата в Главна прокуратура с искането да се обследват пасажи в книгата и ако те действително отговарят на истината да се накажат виновните.

  Ако обаче се докаже,че прф.Алп лъже,ние искаме турската страна да спре кампанията си срещу своя съюзник в НАТО-България, категоричен е секретарят на дружбата Димитър Димитров.

Ето и някои от фрапиращите твърдения:

На стр.140.Текст под карта:”Български самолети са разпръснали отровен газ на оградени със знак+райони,убивайки от 8 до 10 хиляди турци в периода 18-20 юни 1972 г.”

На стр.152.Текст под снимка:”През март 1972 г.са избити турски деца от началното училище в с.Надарча,Смолянско,от 21 пехотен полк”.

На стр.153.Текст под снимка:”Барутин,историческо турско село,преди да бъде разрушено от червените варвари:85% от населението е изклано в продължение на 4-5 дни в периода 14-18 март1972 г.”

На стр.156.Текст под снимка:Трупове на хиляди турци,избити с отровен газ от Банско,Разлог,Белица,Якоруда,Самоков,Чепен и Бабяк”.

На стр.159.Текст под снимка:с.Мугла,атакувано от 21 пехотен полк на 14 март 1972 г.,разграбено а жителите избити без разлика на пол”.

На стр.160.Текст под снимка:”1850 трупа са поединично избити и изхвърлени в яз.Доспат”.

Щ е припомним,че както Кърджали бг вести писа,неотдавна приключи проверка на Военно апелативна прокуратура по сигнал на Дружба”Родина”.Загиналите по време на смяната на имената на българите мохамедани през 1972 г. общо са 11 души,сред тях е и един убит християнин.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Антон
    7 -2
    10:00, 20 окт 2014
    Това освен, че са пълни глупости, но и главните герои в книгата, ако изобщо това е книга, са българи мохамедани от български произход, а не от турски! Доспат, Смолян, Якоруда и др. се обитават и са се обитавали от българи мохамедани!
  • 2
    Mp
    mp
    3 -4
    10:59, 20 окт 2014
    tova sa si 4isti pomatsi ,kakvi b1lgari mohamedani,nqma takovo ne6to,kakto nqma i b1lgari, ima slavqni.B1lgarite ste gi izklali prez 9 ti vek.

Още новини

Последни новини