Полицай пострада след преследване

Полицай пострада след преследване, завършило с катастрофа и стрелба по една от централните улици на Пловдив. Гонката се разигра тази сутрин около 10.00 часа след като шофьор на „Мерцедес” , нарушил правилата за движение по пътищата и отказал да спре при отправена стоп палка от страна на полицията в квартал "Капана" в центъра на Пловдив.

Мерцедесът със старозагорска регистрация отказал да се подчини на полицейското разпореждане на няколко пъти създавал предпоставки за пътнотранспортни произшествия с други участници в движението. Накрая полицейски служител е произвел стрелба по гумата на въпросния автомобил. Последвал е нов опит за бягство на водача, но е бил заловен. Около 10.00 часа служители от автопатрул на Четвърто Районно управление на полицията установили, че лек автомобил “Мерцедес” със старозагорска регистрация навлиза в забранена улица в квартал “Капана” в Пловдив.

Полицаите подали на водача знак със “стоп палка”, но той не реагирал и продължил по пътя си. Последвало преследване на нарушителя със служебния автомобил “Опел Астра” по два от централните булеварди в града - “Шести септември” и “Източен”. По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на булевард “Христо Ботев”, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на “Мерцедес”-а.

Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво. Същевременно служебният “Опел” навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което пострадал униформеният служител на пасажерското място. Той е бил транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение без опасност за живота.

След катастрофата водачът на “Мерцедес”-а слязъл от колата и побягнал, но бил заловен и отведен в Четвърто Районно управление на полицията. Той е установен като О.Я. на 26 години от Пловдив, с криминална регистрация за хулиганство. Тестван е с уред за наличие на алкохол в кръвта, който отчел отрицателен резултат.

Продължава работата на полицията по изясняване на случая под наблюдение на прокуратурата. Все още продължава и огледът на мястото на катастрофата, която стана на бул. "Христо Ботев". На място има разследващи полицай, който се опитват да изяснят причините за пътния инцидент от тази сутрин. Движението в района е силно затруднено.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Во
    водач на ппс
    14 -2
    17:46, 19 окт 2014
    Много екшъни са гледали някои хора.Преследване, стрелби и като последица ударени автомобили и на невинни хора.Те пък трябва да предявят искове за не само материални, ами и други щети.Като в Щатите.Ами той голям престъпник бил- влязъл в забранена улица.Нали има регистрационенни номера, глоба.Ама тука може всичко.Ако беше някой истински престъпник щяха да гледат на другата страна.
  • 2
    Хо
    Ходих в Пловдив
    11 -4
    18:02, 19 окт 2014
    По мои наблюдения полицаите в Пловдив си вършат работата всеотдайно и съвестно.
  • 3
    Dr
    driver
    7 -10
    19:37, 19 окт 2014
    С мойта бегачка щях да ги направя смешни кукерите..
    • Nq
      nqma takava darjava kato bg
      8 -1
      22:08, 19 окт 2014
      ti pove4e ot 5 lv . benzin ne si slagal na tvoita korsa , 6te6e da zakasa6 na sledva6tata prqka xaaxaxaxaxax oligofren
  • 4
    Pe
    petar_1413744480
    1 0
    21:46, 19 окт 2014
    kak se kazva policaqt?
  • 5
    //
    ///
    2 0
    22:34, 19 окт 2014
    1.3.1.2
  • 6
    //
    ///
    2 0
    22:34, 19 окт 2014
    1.3.1.2
  • 7
    4i
    4ingisxan
    6 -3
    07:54, 20 окт 2014
    A po moe mnenie vsi4ki s uniformi sa dokazani pederasi

Още новини

Последни новини