НОИ отчита рекорден бум на новоотпуснатите пенсии

НОИ отчита рекорден бум на новоотпуснатите пенсии – цели 70%. От януари до септември т. нар. „млади възрастни” в силовите структури, които за пръв път получават пенсия са почти 2200 души. За сравнение миналата година в пенсия излизат едва 890, пише Нова тв.

За отмяна на ранното пенсиониране пръв заговори социалния министър Йордан Христосков. Според експерти – вече дадени права трудно се отнемат, но управляващите трябва да намерят начин да се справят с проблема.

Синдикатите в системата на сигурността се обявиха против тона и против липсата въобще на тон, като се има предвид, че за отмяната на ранното пенсиониране прочетоха в стенограма на МС. Управляващите предпочетоха да не водят дискусии.

„Считате ли, че един полицай, който се пенсионира на 49 години е немощен. Никого не мразя и на никого няма нужда да се извинявам”, обяви социалният министър Йордан Христосков.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    П2
    П22
    12 -3
    07:51, 19 окт 2014
    Не, не е немощен. Освен това след пенсия голяма част от тях продължават да работят като охрана или другаде. Ако си немощен, няма кой да те вземе.
    Пък и в МВР голяма част работят в администрацията и тям подобни отделчета. Да слагаш входящ номера в деловодството е много вредна работа. И ако те се пенсионират на 49...
    Не е честно да има такива големи разлики между тях и останалите работещи по отношение на стаж и възраст, пък и после в размера на пенсиите....
  • 2
    П2
    П22
    12 -3
    08:00, 19 окт 2014
    моят баща има 46 години стаж като щофьор на автобус (и десетки сигурно са като него).Пенсионира се на 64 години с 281 лв пенсия. Да не би на 64 години да е по-малък СТРЕСА да шофираш по пътищата автобус пълен с хора, за които носиш ОТГОВОРНОСТ, повтарям ОТГОВОРНОСТ. И други професии сигурно има такива. А пък полицаите, да ме извинят, но като слушам и гледам новини......
  • 3
    No
    nov
    4 0
    13:53, 19 окт 2014
    Хора, не усещате ли, че пак се използва принципа "Разделяй, владей"?
    Полицията е част от обществото, и в тази връзка е огледален образ на самото общество
  • 4
    На
    На П22
    1 -6
    15:18, 19 окт 2014
    Някой да е стрелял по теб? Или да си се връщал от... Виж коментара
    • Да
      Да
      2 0
      20:39, 19 окт 2014
      Да, ама полицаите не са единствената рискова професия, за да са с такива привилегии. Медицинският персонал, който е на мястото както даващ пример за катастрофата , нима не е подложен на същия стрес. Колкото до стрелбата, извинявай, ама в МВР, я ми кажи колко са по улиците с патрулките и колко са скатани на бюрца..
Последни новини