Томислав Дончев:Ще гласувам различно от ЕНП,ако е за националния интерес!

Ще гласувам различно от Европейската народна партия,ако това е в името на национален,български интерес.Членството ни в Европейския съюз трябва да ни дава два пъти по-високо национално самочувствие,познаване на българската история и култура и ползване на българския език.Представителите на българските партии трябва да загърбим разногласията,когато става дума за защита на правата на сънародниците ни в Европейския парламент.Това заяви в Кърджали по време на откриването на офис евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Той изрази съболезнования за жертвите от трагедията в Горни Лом и оповести ,че кратката церемония по откриването на офиса се отменя.Дончев отговори на журналистически въпроси. Той подчерта,че отваря три офиса в страната:в Кърджали,Бургас и родното си Габрово.

Искам да бъда полезен на кърджалийци с петнадесетгодишния си стопански опит в и практиката в осъществяване на европроекти. Като бивш министър имам поглед върху цялата процедура на финансиране. Готов съм да водя граждани,бизнесмени,представители на институции в Страсбург и Брюксел,да ги запозная с работата на комисиите на европарламента за да помогна на кърджалийци в усвояването на евросредства от настоящия програмен период 2014-2020 г.,каза още евнродепутатът.Дончев посочи ,че е член на три стратегически комисии в ЕП,което може да се окаже много ценно за кърджалийци. Това са комисиите по регионална политика, финанси и бюджет и контрол.

Имаме същите права като старите страни членки и трябва да се учим от тях, как да усвояваме евросредствата,категоричен бе Дончев. Той посочи ,че за периода 2007-2013 г. 72% от инвестициите в страната са били от еврофондове. Време е да спрем да вадим пред Брюксел синтетични драми, за да загуби България образа на държава произвеждаща проблеми,каза още Дончев.

Дончев представи ръководителя на офиса -младежкия лидер на ГЕРБ в Кърджали Веселина Юрукова.

Координаторът на герберите в Кърджали Цвета Караянчева благодари на Томислав Дончев,че е избрал града ни за да отвори свой офис.Тя изрази уверност ,че той ще бъде разположение на граждани,бизнес и институции в региона. Очакваме полезни съвети,каза още Караянчева.

Ще бъда в Кърджали при всяка възможност,категоричен бе Дончев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини